The Studio plug-in

SiThe “studio plug-in” is a renovation project that derives it’s name from it’s spatial design- a linear studio space that is plugged into an existing 50-year-old single story family residence.This studio space designed for accommodate the basic requirements for a simple lifestyle; a place to work, prepare a meal and a space to relax and unwind at the end of a day’s work.

The main source of inspiration for the studio space was an existing 35 year old Rose Apple tree located at the entrance. With so many childhood memories of playing under the shade of this tree, the architect wanted to recreate the atmosphere as a place to work under.

A rustic pink feature wall, inspired by the tree’s pink seasonal blooms, stretches throughout the length of the studio plug-in with its spaces arranged sequentially;

 

Photography By : Ramitha Watareka

1/11